miércoles, 31 de enero de 2018

Oman Climbing trip

En aquesta entrada, us deixare quatre anotacions de com fer-vos el viatge a Oman més senzill...
O això espero.

En arribar a Muscat, aneu a alguna de les agències de lloguer de cotxes, i demaneu pel que necessiteu. Jo us recomano un 4x4 o similar, si voleu arribar a tot arreu, i sino voleu patir.
Per dormir, podeu gairebe dormir arreu. Demanant permís si sou en llocs habitats, i si sou a les grans esplanades desertiques, allunyant-vos una mica de la carretera principal.


En cas d'anar a Tanuf i Misht, potser podeu passar sense ell però per arribar al camping del Mischt, haureu de caminar 30' de més.
Pels altres sectors, no vull dir que no es pugui... però de ben segur que ens arrisquem a tocar al terra i a haver de fer alguna segona tentativa per les inclinacions de les pendents que ens trobarem (molt dretes).

Si voleu, podeu portar fogonet de gasolina, i si en dueu de gas, en podeu trobar a algun gran supermercat. Nosaltres vam comprar carregues i fogonet a un Carrefour de Nizwa.


Des de Nizwa, és fàcil accedir a la zona de Tanuf, Al Hamra, Kwar i Mischt.
Tambè es pot accedir a la zona de la Gorgette i Snake Gorge, però llavors, sembla imprescindible el 4x4.

Nosaltres vam triar les vies de:
Wadi Tanuf: Oublie tout.Via amb passos delicats per la roca, no molt compacte, però bona en general, i amb uns últims llargs molt bons. Cal mirar be la paret per trobar-la, però el primer llarg es veu des del parquing, (arbre i bloc característics al parquing), i el primer parablot, es veu des del terra.

Al Hamra Towers: Bon annee i la Mamma


 Mirant del poble cap a la cara nord de les parets.


Mapa orientat a Nord.


Bones totes dues. 
La Bon annee, te alguns passos un xic expos, i el llarg de 7a+, molt dur a vista. Tot i que molt bonic!!
Molt recomenable. Calen ninos per tots els llargs menys el 7a+, el primer llarg, tot net.

Jebel Kwar: Al Kumeira wall, Al Kumeira i Oasis Manjub, Le paradis des grenouilles.
La via Al Kumeira, si la vam fer. Via bona per tastar la roca. Fàcil però en alguns llocs assegurances allunyades. (Com a molts llocs quan és fàcil). Al pas dur, ben protegit o protegible.
La Paradis des Grenouilles, ens vam quedar amb les ganes de fer-la... te molt bona pinta.


 http://climbing7.com/2015/03/13/le-paradis-des-grenouilles-jebel-kwar-oman/

Jebel Misht: French Pilar, Shukram, Le paradis des fakirs, Make love not war.


Totes aquestes, son bones.
Nosaltres vam fer la més dura, Make love not war, en 2 dies. Tot un encert.


Via dura, on cal dominar el 6b, doncs hi ha alguns llargs on els graus no apreten però les assegurances o estan molt lluny, o no n'hi ha i no es pot protegir. Nosaltres vam gaudir moltíssim.
1er dia, vam fer porteig i els 2 primers llargs, els del socol + el primer de la paret.
Vam pujar menjar i aigua a la primera "R" i vam tornar al campament.
2on dia, vam entrar de nit i vam repetir el 1er llarg de la paret, encara de nit. El 2on el vam començar de nit i vam acabar-lo amb les 1eres llums. Vam escalar fins on la ressenya anuncia "vivi ledge". Hi vam arribar amb 2h de llum. Ens vam plantejar de anar fins la següent repisa, però el següent llarg em va portar uns 40' fer-lo. Cansat i 6b expo i 55m. Vam decidir deixar les cordes passades en toprope per poder anar més ràpid el dia següent.
Vam dormir a la "vivi ledge" no massa ampla ni comode per estirar-se. Però amplia per estar.
3er dia, vam llevar-nos d'hora vam repetir el llarg i vam començar els següents. Vam voler sortir per la "French Pilar" (molt dolor als peus de la calor) després de la següent repisa, però no la vam saber seguir, i vam acabar tornant a la via i acabant els llargs de dalt. Son molt bons i els recomano.
Vam arribar a dalt allà les 14-15h.
Vam decidir baixar per la cara nord, i mirar si algú ens recollia i ens duia cap al camping. Vam tenir sort, però sino tens sort, és molt més llarg. El que ha fet la guia de Oman, recomana baixar per la cara sud, i ens va dir (uns dies després de fer la via) que era molt millor. La baixada cap al nord es molt pedregosa i es fa llarga.


French Pilar:
http://www.foordkelcey.net/uae/misht_fp_topo.pdf

Shukram:


 Diuen que molt bona.

Wadi Tiwi: Emilou i JAH


Orientació Nord.La JAH: Via bona amb bona roca i molt diferent segons el tram de paret per on anem passant. No te res a veure la del primer llarg amb la de l'últim, però sempre bona.La Emilou, era la que millor pinta tenia, i no ens va defraudar. 1er llarg raro de veure, nosaltres vam començar pel diedre de la dreta i vam tornar a esquerres per agafar la part final del 1er llarg. molt bonic. Uns dies després uns escaladors canadencs que viuen a Oman, ens van dir que volien posar nous i algun parabolt de més en aquest primer llarg.


Wadi Daikah: Deportiva que esta be. No molt grau. però alguns 6c bons a la part baixa, i alguna de desplom (sostre) curiós a la part alta.Sanake Canyon, la Gorgette: Únicament vam estar a la Gorgette. Lloc bonic, es pot dormir a unes feixes gairebe a peu de sector. Vies bones, ombra tot el dia buscant les orientacions, ja que es un barranc de riu sec.


Orientació nord.
Hadash: El millor sector de deportiva del pais. Vies bones i de tots els graus. Es pot dormir al sector on hi ha Spartacus, sobre una pedra molt gran, o al sector de "The Pit", l'últim que trobarem.
No dormiu al parquing, ja que a la gent del poble no li agrada. Segons ens van dir escaladors locals. Millor dormir a les dues zones abans mencionades o a baix la plana.
Nosaltres vam escalar-hi dos dies i ens va agradar molt.


Spartacus, 7b+Apa, espero que us serveixi, i si voleu més info me la demaneu.

Ciao!!!
1 comentario: